CRNA HRONIKA

Optuženi Tahirović tvrdi da nije kriv za ubistvo Mirze Raščića

Kantonalni sud Sarajevo

Autor:Dž. Č.

3.9.2015

Izudin Tahirović, optuženi za ubistvo Mirze Raščića, navijača Željezničara , danas se izjasnio pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu da nije kriv za ovo krivično djelo, koje mu se stavlja na teret.

Četiri hica

Podsjećamo, optužnica koju je protiv Tahirovića podiglo sarajevsko Kantonalno tužilaštvo tereti ga da je 16. aprila u 19.10 sati ušao u prostorije Udruženja navijača FK Željezničar, znajući, zbog sukoba koji se neposredno prije dogodio, da se Raščić nalazi u prostorijama Udruženja, te iz neposredne blizine ispalio prema njemu četiri hica iz vatrenog oružja. Jedno zrno pogodilo je Mirzu Raščića u predjelu stražnje desne strane grudnog koša, u predjelu lopatice, usljed čega je zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život, od kojih je istog dana u 19.35 sati preminuo u prostorijama KUM-a UKCS-a. 

Pronađena droga

Tahirović je poznat sarajevskoj policiji i to zbog poslova sa drogom. On je u decembru 2009. godine hapšen zajedno sa Sanjinom Handžićem, u čijem je stanu pronađen kilogram marihuane, 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, blizu 10.000 maraka, četiri mobitela i tri ručne radiostanice. Kod Tahirovića je tada pronađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju i poluautomatska puška.