VIJESTI

Danas u BiH sunčano uz malu oblačnost

Vremenska i bioprognoza

Redakcija

3.9.2015

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bugojno 12 stepeni, Bjelašnica i Sokolac 13, Kupres 14, Ivan Sedlo, Livno i Goražde 15, Srebrenica 16, Bihać, Sanski Most, Zenica i Sarajevo 17, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zvornik 18, Gradačac 19, Bijeljina i Trebinje 20, Mostar 21, Neum 24 stepena. 

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u noramali je i sporo raste. 

Vrijeme danas

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa slabim i povremenim pljuskovima. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 28 do 34 stepena. 

U Sarajevu će biti sunčano uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 31 stepen. 

Bioprognoza

Slično kao u proteklom periodu, mada uz nešto niže temperature u najtoplijem dijelu dana. Moguća je i povremeno izraženija južina, sparno vrijeme, naročito u poslijepodnevnim satima. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda savjetuju građane da planirane aktivnosti provode tokom jutra.