VIJESTI

ZASIJAO NOVI SEMAFOR Najmoderniji stadion u BiH izašao iz ere starih displeja

Moderni led displej na južnoj tribini stadiona Bilino polje

D. Pa.

2.9.2015

Kako je "Avazov" portal do sada pratio radove na Bilinom polju, proteklih dana vršeni su radovi na postavljanju metalne konstrukcije teške 11 tona za novi LED displej na južnoj tribini "Zmajevog gnijezda".

Realizacijom ovog projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 400.000 KM, najmoderniji stadion u BiH izašao je iz ere starih elektronskih semafora.

Tako je večeras završena montaža displeja čiji je nosilac aktivnosti NS/FS BiH uz podršku Grada Zenice, odnosno FIFA i UEFA-e, a potom je izvršeno puštanje u probni rad modernog LED displeja. 

- U toku su naša interna testiranja displeja koja bi mogla potrajati nekoliko sati, dok će sutra biti pušten i video što će predstavljati završno testiranje displeja - kazali su u ime Grada Zenice.

Na kvalifikacionoj utakmici reprezentacija BiH i Andore, koja je na programu 6. septembra sa početkom u 20.45 sati, bit će službeno korišten novi displej veličine 70 metara kvadratnih koji je dao potpuno novi izgled ionako ušminkanog bh. hrama nogometa Bilinog polja.