VIJESTI

Masovna sterilizacija pasa lutalica u KS u toku do 30.septembra

Finansijska sredstva obezbijedila Fondacija Dogs Trust

Fena

2.9.2015

Masovna sterilizacija pasa lutalica u Kantonu Sarajevo koju finansira Fondacija Dogs Trust počela je 31. augusta i trajat će do 30. septembra.

Pozivaju se hranitelji pasa lutalica, kao i svi građani da, zavisno od općine u kojoj žive, kontaktiraju direktno veterinarske stanice na  spisku Fondacije te da im daju detaljne informacije o psima koji nemaju ušnu markicu na njihovim staništima. 

U Fondaciji naglašavaju da je saradnja i podrška građana od neprocjenjive važnosti za uspješnu kampanju, te što veći broj obrađenih pasa lutalica, što će sigurno imati efekt na smanjenje broja pasa na ulici tokom nadolazeće zime. 

Fondacija Dogs Trust, organizacija za dobrobit pasa koja za cilj ima pomoći odgovornim vlastima da na zakonski, human i održiv način riješi problem pasa lutalica, do sada je finansirala sterilizaciju i dodatnu obradu 9.313 psa lutalice u Kantonu Sarajevo. 

Ocjenjuje se da će jedino sistemski pristup dovest će do postepenog, ali trajnog i održivog rješenja ovog problema, saopćeno je iz Fondacije.