NOGOMET

WILMOTS Očekujemo pobjedu, ali moramo paziti na Džeku i Pjanića

Selektor Belgije održao konferenciju za novinare uoči sutrašnjeg dvoboja

Al. Ti.

2.9.2015

Selektor Belgije Marc Wilmots je pred sutrašnju kvalifikacionu utakmicu protiv naše reprezentacije izjavio kako kako priželjkuje pobjedu njegovog tima, ali i da sa velikim respektom njegovi igrači ulaze u susret sa Bosnom i Hercegovinom.

Wilmots je na konferenciji za novinare danas izjavio kako bi bilo pogubno za njegove igrače kada bi se samo bazirali na dvojac iz Rome Džeko - Pjanić, jer u timu BiH ima još mnogo kvalitetnih i opasnih igrača, a posebno je tu naglasio veznjaka Lazia Senada Lulića i Edina Višću koji se proslavio u posljednjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Izraela kada je postigao dva gola.

Također, Wilmots je naglasio kako je posebno opasno kada prekide za naš tim izvodi Miralem Pjanić, kojeg je okarakterisao kao sjajnog izvođača slobodnih udaraca.

Također, kapiten Belgije Vincent Kompany je govoreći o sutrašnjoj utakmici rekao kako najviše pažnje treba na Edina Džeku, sa kojim je do nedavno i dijelio svlačionicu u Manchester Cityju.

"Protiv Edina moramo igrati agresivno. Radi se o vrlo jakom igraču, koji je dobar u igri glavom, te mu se ne smije ostavljati mnogo prostora", rekao je Kompany.