BIH

Sabina Ćudić: Nakon trovanja djece, 'Gold Mignon' nagrađen na državnom tenderu

Reakcija Naše stranke

Redakcija

2.9.2015

Povodom odluke direktora Službe za zajedničke poslove BiH da je "Gold Mignon", firma koja je imala udjela u aferi trovanja djece u sarajevskim vrtićima, prošla tender za nabavku hrane i pića u državnim institucijama, oglasila se Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke.

"Ustanove Kantona Sarajevo su brutalno prekršile procedure dodjeljujući firmi 'Gold Mignon' posao nabavke hrane životinjskog porijekla iako ista nije imala dozvolu za taj posao. Nakon što su djeca otrovana, protiv te firme nije pokrenut krivični postupak. Tad se već moglo zaključiti da je 'Gold Mignon' pod političkom zaštitom", kazala je Ćudić.

"Sad kad je 'Gold Mignon', unatoč činjenici da još uvijek nema dozvolu za dostavljanje proizvoda animalnog porijekla, prošao na tenderu državnih institucija još je više prostora za zaključivanje da je određenim strukturama u trenutnoj kompoziciji vlasti u interesu da po bilo koju cijenu 'Gold Mignon' dobiva poslove. U svakoj ozbiljnoj državi politički skandali poput ovog rezultirali bi padom Vlade, koja uporno obmanjuje javnost da će ova odgovorna firma biti kažnjena, dok joj istovremeno pruža zaštitu", zaključila je Ćudić.