NOGOMET

MARIO VRANČIĆ, NOVI ZMAJ Fino je biti dio ove ekipe

Nakon što je dobio bh. državljanstvo

Autor:(A. Vr.)

2.9.2015

Nakon što je dobio bh državljanstvo i tako stekao pravo nastupa za reprezentaciju BiH, Mario Vrančić se našao na spisku selektora za kvalifikacione utakmice sa Belgijom i Andorom.

Prvi utisci su veoma važni, a oni su za Vrančića više nego dobri.

"Sretan sam što sam ovdje, naišao sam na odličnu dobrodošlicu od strane svih igrača i fino je biti dio ove ekipe“, kazao je Vrančić.

Kao i Josip Kvesić, tako i Vrančić potvrđuje da, iako su novi u timu, nije se teško uklopiti.

"Znam igrače iz Bundeslige, Bičakčića, Spahića, Kolašinca, tako da mi nije teško bilo da se uklopim. Kod fudbalera je to uvijek lagano, jer imamo iste teme i interesovanja", rekao je Vrančić.

Rad na pripremama mu  predstavlja zadovoljstvo, te novi bh. reprezentativac kaže: "Trenira se intenzivno, vježbe su zanimljive i ništa mi ne predstavlja poteškoće od onoga što treneri traže od mene“

Da li će imati priliku da na nekoj od predstojećih utakmica i zaigra Mario ne razmišlja:

"To zavisi od selektora, ako dobijem šansu da igram bio bih jako ponosan i sretan, ali ne razmišljam puno o tome. Ako dobijem priliku, biću spreman. Na kraju bih želio da se zahvalim selektoru i njegovim saradnicima na pozivu u reprezentaciju i trudiću se da opravdam ukazano povjerenje", kazao je Vrančić.