KOŠARKA

CILJ ODBRANA DUPLE KRUNE Predstavljene košarkašice Čelika za narednu takmičarsku sezonu

Podmlađen sastav zeničkih košarkašica

Autor:D. Pa.

1.9.2015

Na "C" terenu Arene Zenica večeras je upriličena promocija ekipe Košarkaškog ženskog kluba Čelik za narednu takmičarsku sezonu. Kako je istaknuto na promociji, zeničke košarkašice nastojat će odbraniti duplu krunu osvojenu prošle godine i napraviti iskorak kada je riječ o regionalnom takmičenju.


Ove sezone unaprijeđena je saradnja KŽK Čelik i ekipe BH Start i to priključenjem košarkašica Zeničankama što za rezultat ima mladu plejadu košarkašica na parketu koje će, optimistični su u Čeliku, opravdati očekivanja. 


- Ove godine smo u izmijenjenom sastavu, više je mladih igračica ali smatram kako će nam upravo ta mladost biti od koristi te da ćemo odbraniti titulu BiH, a ako budemo potentne što se tiče igračkog kadra da napravimo i iskorak u regionalnoj ligi - kazala je Aida Kalušić, kapiten KŽK Čelik.


U narednom periodu postoje velike mogućnosti da se timu priključi još jedno pojačanje centra, budući da je Uprava klub obavila razgovore sa nekoliko igračica.
- Ambicije kluba ne bi trebale biti ispod dosadašnjeg uspjeha, iskreno se nadam da ćemo ispuniti očekivanja. Postoji dovoljno vremena da se mlade igračice uigraju, međusobno upoznaju, te da sklopimo mozaik za novu sezonu - kazao je Slobodan Kecman, trener zeničkih košarkašica.
U narednom periodu KŽK Čelik očekuju pripremne utakmice, dva turnira, a zatim i finalne provjere pred početak lige.


Košarkašice koje će u predstojećoj takmičarskoj sezoni nastupati u dresu Čelika su Adna Lončarević, Eni Nizamić, Amna Kahrić, Nerma Kadušić, Emra Mandžuka, Lamija Škaljo, Sara Heljić, Nedžla Kovačević, Anida Ćorović, Almina Čehajić, Aldijana Iriškić, Aida Kalušić, Zvjezdana Gagić, Josipa Zovko i Anđelika Mitrašinović.