KOLUMNE

Vrsni menadžer

Ličnost dana Rusmir Mesihović

Autor:A. Nu.

2.9.2015

Na 14. i 15. etaži Centralnog medicinskog bloka (CMB) Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) od sada su smještene nove prostorije Klinike za bolesti uha, grla i nosa te Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju. 

Ovaj medicinski prostor ljekarima je omogućio praćenje savremenih medicinskih tokova, dok će pacijenti uz visokoeducirani kadar dobiti vrhunsku medicinsku uslugu. 

Najveće zasluge za bolju i kvalitetniju uslugu pacijentima, ne samo iz Sarajeva nego i cijele BiH, pripadaju direktoru i vrsnom menadžeru ove medicinske ustanove Rusmiru Mesihoviću, koji je osigurao potrebna sredstva za nabavku 48 kreveta, četiri kreveta postintenzivne njege i opremanje četiri apartmana smještena na prostoru od 2.700 kvadratnih metara. 

Upravo dostignuti nivo usluga koje danas nudi ovaj klinički centar sve ohrabruje, jer građani sve rjeđe imaju potrebu izvan BiH tražiti usluge da bi zaštitili svoje zdravlje. 

Mesihović je rođen 1964. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju, a 1988. i Medicinski fakultet. Specijalista je interne medicine. Četiri godine bio je ministar zdravstva u Vladi FBiH. Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.