NOGOMET

Popodnevni trening u Belgiji protekao bez jednog fudbalera: Niko ne zna gdje je Spahić

Pred odlučujuću utakmicu protiv Crvenih đavola

M. T.

1.9.2015

Nogometaši Bosne i Hercegovine su na pripremama za kvalifikacionu utakmicu s Belgijom, koja se igra prekosutra u Briselu, odradili još jedan trening. Popodne, naš tim je radio na stadionu u Overijseu, pod budnim okom nekoliko desetina naših navijača, koji su pratili poteze svojih ljubimaca.

Na treningu su bili svi, osim jednog, kojem se, izgleda, izgubio svaki trag. Emir Spahić trebao je doći u ponedjeljak. Očekivali su ga i danas, ali njega i dalje nema.

- Imao je dozvolu da dođe kasnije, ali ga još nema – rekao nam je selektor Mehmed Baždarević, koji nije ponudio konkretniji odgovor na pitanje zašto još nema Spahića.

No, oni koji su tu, vrijedno su radili. Nakon što su ujutro šetali, popodne su radili s loptom, ali ono što su isprobavali, ostalo je nepoznato, jer je Meša nakon 15 minuta odlučio odstraniti predstavnike medija, među kojima je bilo i nekoliko reporterskih ekipa iz Belgije.

Među našim fudbalerima vlada optimizam. Asmir Begović, odnedavno golman Čelzija, tvrdi da imamo kvalitet da napravimo dobar rezultat.

- Teško će biti, nema dileme. Međutim, vidim da u našoj ekipi vlada odlično raspoloženje. Radi se dobro i svi smo uvjereni da možemo napraviti dobar rezultat – rekao nam je Begović.

Naša ekipa danas će mir i tišinu šumice u La Hulpeu zamijeniti briselskim betonom. Nakon ručka, igrači će preseliti u centar grada, a navečer će na stadionu u Briselu odraditi zvanični trening, uoči kojeg će se selektor Baždarević obratiti medijima.