BIH

OGLASILO SE ŠKOLSKO ZVONO Počela nastava u 20 osnovnih i 13 srednjih škola u Zenici

Nastava počinje u 63 osnovne i 37 srednjih škola na području ZDK

Autor:D. PAŠALIĆ

1.9.2015

Nova školska 2015./2016. godina za učenike na području Zeničko-dobojskog kantona počela je danas, a prema informacijama koje smo dobili iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport nastava će se pohađati u 63 osnovne i 37 srednjih škola na području kantona.

Školsko zvono oglasilo se u 20 osnovnih i 13 srednjih škola na području Grada Zenice, dok je na području ZDK prema trenutnim informacijama sa kojima raspolaže Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u prvi razred krenulo 3.965 učenika uz napomenu kako svake godine dođe do izmjene u broju polaznika tokom prve sedmice škole.

img-0218

- Svi se nekako radujemo ljetnom raspustu koji je najduži, ali svakako da se zaželimo anegdota iz školskih klupa, prijatelja i profesora. Budući da sam maturant i završna godina, ovo će biti nešto drugačija školska godina nego prethodne. Naravno da je svaki susret sa učionicom poseban na svoj način, pogotovo ako je to godina u kojoj se rastajete o najljepšeg životnog doba - kazao je za "Avazov" portal Imran Kobilica, učenik četvrtog razreda Tehničke škole u Zenici smjer Arhitektura.

Nastava u prvom polugodištu predstojeće školske godine trajat će sve do 31. decembra, kad za učenike počinje četverosedmični zimski raspust. 

Podsjetimo, Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će, kao i prethodnih godina, povodom početka nove školske godine u okviru svojih nadležnosti, poduzimati pojačane mjere i radnje u blizini škola i na pješačkim prelazima, kako bi se školarcima obezbijedila veća sigurnost na ulicama i pješačkim prelazima, na njihovom putu do škole.

druga-gim