BIH

Od danas počinje primjena nižih cijena na Panonskim jezerima u Tuzli

Zbog početka vansezonskog rada ovog kompleksa

M. Ahmedić

1.9.2015

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli od danas se počinju primjenjivati niže cijene ulaznica zbog početka vansezonskog rada ovog kompleksa, koje će ostati na snazi sve do zatvaranja sezone kupanja.

- Redovna cijena ulaznice na slana jezera radnim danom iznosi 2.50 KM, dok će u danima vikenda ulaz biti 3.00 KM. Korisnici povlaštenih ulaznica, kao što su penzioneri, ratni vojni invalidi (RVI), porodice šehida i poginulih boraca, radnim danom plaćat će 1,50 KM, a vikendom 2,00 KM. Za djecu do sedam godina cijena ulaznice iznosi 0,50 KM, a 1.00 KM vikednom. Poslijepodnevni ulazak na Panonska jezera od 17 sati, odrasle osobe će plaćati ulaznicu 1,5 KM, a za djecu do 7. godina ista će iznositi 0,50 KM - kazali su iz JKP „Panonika“ Tuzla.

Inače, prema riječima Nedreta Fazlića, direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, od početka otvaranja ljetne sezone na Panonskim jezerima je ostvareno više od 310 hiljada prodanih ulaznica.

- Do kraja ljetne sezone kupanja po planu JKP „Panonika“ Tuzla treba da bude prodano 380 hiljada ulaznica. On će biti ostvaren, a sigurno će biti i prebačen preko predviđenog plana. Na osnovu te činjenice, ove godine na Panonskim jezerima imati ćemo rekordnu posjetu gostiju te će cjelokupna sezona za Tuzlanski kanton u 2015. godini biti rekordna u odnosu na 2014. godinu - istakao je Fazlić.