CRNA HRONIKA

Zbog kriminala u GRAS-u uhapšeni Ibrahim Jusufranić, Branislav Petrović i Abdulah Grđo

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo

M. Aš. /E. T.

1.9.2015

10:25 - Reporteri Avaza bili su ispred impresivnog zdanja kuće Ibrahima Jusufranića u sarajevskom naselju Vrbanja. Dočekala ih je njegova supruga koja je hapšenje prokomentarisala riječima:

"Ovo je sve namještaljka. On je žrtva političke križaljke. Prije deset godine sve je pregledano, papiri su bili u redu i ne znam za što ga sada optužuju".

Dodala je kako njen suprug nije izveden iz kuće, nego se sa inspektorima našao u jednom sarajevskom lokalu odakle su ga odveli ne stavljajući mu lisice na ruke. 

10:00 Federalna uprava policije lišila je slobode Ibrahima Jusufranića, Branislava Petrovića i Abdulaha Grđu osumnjičene za kriminal u Javnom kantonalnom preduzeću GRAS.

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 KZ FBiH i dr. , a čime su obzirom na način izvršenja i s obzirom na obim prouzrokovane štete izazivali ozbiljne reperkusije i štetne posljedice za KJKP „Gras“ Sarajevo i za Budžet Kantona Sarajevo. 

Isti će biti ispitani od strane postupajućih tužitelja, a nakon čega će se donijeti odluka u pogledu daljih mjera i radnji, kaže se u saopštenju za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

9:28 Pripadnici Federalne uprave policije, kako saznajemo, jutros su započeli veliku akciju zbog kriminala u Javnom komunalnom preduzeću GRAS.

Pripadnici FUP-a od jutros su na terenu, a kako nezvanično saznajemo, navodno bi trebalo biti uhapšeno više bivših čelnika ove firme.

Glavni meta bi im, navodno, trebao biti Ibrahim Jusfranić dugogodišnji bivši generalni direktor ove firme, koji je već uhapšen.

jusufranic

Jusufranić: Glavna meta akcije

U akciji učestvuju i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Uskoro opširnije.