BIH

SPEKTAKULARNO S "Avazovog" tornja zasvijetlio najviši displej u Evropi

Uz 20. godišnjicu najtiražnije dnevne novine u BiH

F. Č.

31.8.2015

Na vrhu "Avaz Twist Towera", najviše i najljepše zgrade na Balkanu, postavljen je displej koji će na 175 metara visine biti najviše pozicionirani ekran na nekom objektu u Evropi.

S vrha "Avazovog" tornja ovih dana već je zasvijetlio spektakularni led displej, koji je trenutno u testnoj fazi, u okviru koje se uštimavaju i dorađuju svi tehnički detalji.

Testna faza

Displej je cilindričnog oblika, obima 37 metara, te šest metara visine. Pokriva površinu veću od 220 kvadratnih metara i sadrži više od 22.000 led komponenti, tzv. klastera. Postavljen je na čeličnu potkonstrukciju čija ukupna težina premašuje pet tona.

Po okončanju testne faze atraktivni displej postat će dostupan i klijentima naše kompanije.

Uz to, građanima i gostima bh. prijestonice putem golemog ekrana s vrha Avaz Twist Towera bit će prezentirane servisne i druge informacije bitne za Sarajevo, BiH, region i cijeli svijet.

Dodatna atrakcija

To je dodatna atrakcija najreprezentativnijeg objekta novogradnje u Sarajevu, koji je, prema svim podacima, poslije Baščaršije postao najposjećenija turistička lokacija u glavnom gradu.

Instaliranjem i puštanjem u rad najvišeg led displeja u regionu, pa i u Evropi, naša kompanija je na najljepši mogući način uz 20. rođendan „Dnevnog avaza“, najtiražnije i najutjecajnije dnevne novine u BiH, uljepšala glavni grad države.

37 metara širok ekran na vrhu ATT-a

220 kvadratnih metara površine displeja

22.000 led komponenti instalirano u uređaj

Video: Dž. Čolak