NOGOMET

OPERACIJA BELGIJA POČELA Zmajevi odradili i drugi trening, Baždarević optimista

Naš nacionalni tim igra odlučujući susret za EURO 2016.

M. T.

31.8.2015

Pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovin pred kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije, koja se igra u četvrtak, zvanično su počele, no, naša ekipa jučerašnji trening u gradiću Overijseu, 10-ak kilometara od Brisela, obavila je nekompletna.

Osim Emira Spahića, Muhameda Bešića i Josipa Kvesića, čiji se dolazak očekuje, nisu trenirali niti fudbaleri koji su jučer igrali za svoje klubove, na čelu s Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, koji su se u hotelu posvetili drugim obavezama.

Vrijeme danas nimalo nije bilo naklonjeno našim nogometašima koji su popodnevni trening obavili po kiši, a na momente i na pljusku. No, selektor Mehmed Baždarević sproveo je što je mislio. Malo zagrijavanja, malo uvježbavanja akcija, igre dva tima... Iako nema mnogo vremena, Meša je optimističan i vjeruje da u Briselu u četvrtak možemo osvojiti najmanje bod.

- Možemo li to? Naravno da možemo. Ali moramo biti hrabri, snažni, drski, bezobrazni, ali i nikada bolji. Odigrati kompletnu utakmicu u Briselu i ostvariti dobar rezultat – dobacio nam je selektor Mehmed Baždarević u lobiju hotela Dolce La Hulpe u blizini Brisela, gdje je naš tim smješten.

Dok su se naši fudbaleri jučer odmarali i pripremali za popodnevni trening, ukupno treći otkako su u Belgiji, Meša nam je prenio osnovne informacije o stanju u ekipi. Ono što je najvažnije, većih problema nema.

- Samo se Tino Sušić žali na ložu, a ostali su dobro - rekao je Baždarević, koji je dodao da su fudbaleri jako motivisani:

- Raduje me što su gotovo svi fudbaleri došli jako motivisani i spremni. Osim toga, nastup Miralema Pjanića i Edina Džeke mi zaista daje mnogo razloga za optimizam. Prelijepo je kada fudbaleri na okupljanje dođu nakon takvih nastupa, a to je, nažalost, u posljednje vrijeme dosta rijetko – kaže Baždarević.

Naš tim sutra ima nova dva treninga,  u srijedu će iz gradića La Hulpea, gdje je smješten, preseliti u centar Brisela.