VIJESTI

JU DJECA SARAJEVA Novoprimljena djeca kreću u vrtić 15. septembra

Danas će biti objavljeni rezultati konkursa

Mi. K.

31.8.2015

Nakon što su rezultati prethodnog javnog poziva za upis djece u JU Djeca Sarajeva poništeni, rezultati novog javnog poziva bit će objavljeni danas, a planirano je da novoupisana djeca u vrtiće krenu 15. septembra.

Rezultati konkursne procedure po obnovljenom redovnom Javnom pozivu za prijem djece u cjeloviti razvojni program u školskoj 2015/2016. godini bit će objavljeni danas na zvaničnoj web stranici Javne ustanove Djeca Sarajeva, saopćeno je iz ove ustanove.

Rezultati će biti objavljeni i na oglasnim pločama administrativnih sjedišta organizacionih jedinica i to:

- OJ Stari Grad, La Benevolencija 4;
- OJ Centar, vrtić Skenderija, Skenderija 20;
-OJ Novo Sarajevo, vrtić Kekec; Ferde Hauptmana 36;
- OJ Novi Grad, vrtić Dječiji grad, Olimpijska bb.

- Nakon što se objave prijedlozi listi za prijem i listi čekanja, rok za ulaganje žalbi je osam dana od dana objavljivanja, te će se po rješavanju uloženih žalbi od Upravnog odbora donijeti konačna odluka o prijemu djece, nakon čega će se moći pristupiti potpisivanju ugovora za djecu koja budu primljena prema konačnoj odluci. Polazak u vrtić za novoprimljenu djecu se planira od 15. septembra 2015. godine - dodaju iz JU Djeca Sarajeva.

Obavještenje o terminu potpisivanja ugovora će se naći na web stranici Javne ustanove Djeca Sarajeva i sjedištima organizacionih jedinica.

Da bi se ugovor potpisao potrebno je da roditelj donese ljekarsko uvjerenje koje ne smije biti starije od mjesec dana u odnosu na prvi dan boravka djeteta u vrtiću. 

Iz JU Djeca Sarajeva mole roditelje za razumijevanje i strpljenje.