NOGOMET

SELEKTOR IZNENAĐEN Zukanović igra za Sampdoriju, a Baždareviću javio da je povrijeđen!?

Ponovo problemi sa odbrambenim reprezentativcem

Redakcija

31.8.2015

Javnost u BiH ostala je nemalo iznenađena kada je sinoć saznala da je za Sampdoriju nastupio Ervin Zukanović. Tu doduše ništa čudno ne bi bilo, da selektor Mehmed Baždarević nije objasnio da pomenutog igrača nije zvao za predstojeće duele s Belgijom i Andorom zbog povrede, piše Sport.ba

Barem po igri koju je sinoć bivši fudbaler Željezničara pružio, nikada ne bi ni pomislili da je bio povrijeđen.

Još čudnije je to što je selektor najavio da će Zukanović zbog povrede uskoro biti operisan.

– Zukanović je bio pozvan, i to među 23 igrača za utakmice protiv Belgije i BiH, ali su on lično, a onda i klub tražili od mene da zbog njegove povrede propusti reprezentativne obaveze i za tri ili četiri dana bude podvrgnut operaciji.

Sada kada vidim da je igrao malo sam iznenađen, ali mi je i žao što ga nismo pozvali, obzirom da nam je bio potreban – kaže Mehmed Baždarević iz Brisela za Reprezentacija.ba.

Zukanović je u igru ušao u 22. minuti na gostovanju Sampdorije Napoliju (2:2), kada je zamijenio povrijeđenog Codu.

zukanovic-licnost

Zukanovic: Javio se selektoru

– Vjerujem svojim igračima i zdravlje djeteta je najvažnije, tako da sam mu dozvolio dopust jer ga nisam želio dodatno ugroziti. Ponavljam, zdravlje je najvažnije – govori Meša.

Baždarević je već okupio dio reprezentacije u Briselu, a sutra će se u kampu naše reprezentacije odazvati i svi pozvani igrači, te započeti s punim pripremama za meč protiv Belgije u četvrtak.

– Mi imamo zadatak da raspoloživi igrači kadar maksimalno pripremimo za utakmicu protiv Belgije i prema planiranom nastavljamo sa pripremama. – zaključio je Mehmed Baždarević.

Kvalifikaciona utakmica između Belgije i Bosne i Hercegovine igra se u četvrtak u 20:45 sati u Briselu.