VIJESTI

ODLUKA U ZADNJI TREN Bajazit Jašarević na čelu EP BiH

Vlada FBiH na današnjoj hitnoj sjednici dala saglasnost

Autor:B. T.

31.8.2015

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, Nadzornom odboru Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o razrješenju dužnosti Uprave ovog preduzeća, radi isteka mandata, na čelu s generalnim direktorom Elvedinom Grabovicom, te izvršnih direktora Mirsada Šabanovića, Senada Sarajlića, Mensure Zuka, Amila Kamenice, Edina Mujagića i Admira Andelije.

Istovremeno, Vlada je dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja konkursne procedure, i to za generalnog direktora Bajazita Jašarevića, kao i za izvršne direktore: za snabdijevanje i trgovinu Samira Selimovića, za proizvodnju Nevada Ikanovića, za pravne i kadrovske poslove Mensuru Zuka, za kapitalne investicije Besima Imamovića, za ekonomske poslove Muhameda Ražanicu i za distribuciju Admira Andeliju.

Odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u "Službenim novinama Federacije BiH".

Saglasnost Vlade premijera fadila Novalića dolazi u trenutku kada je Mirsad Kukić, potpredsjednik SDA, zaprijetio raskolom u stranci ako njegov pulen Nevad Ikanović ne bude imenovan na jednu od pozicija izvršnih direktora u Elektroprivredi BiH. Imenovanjem Ikanovića za izvršnog direktora za proizvodnju, barem nakratko, zakopane su ratne sjekire između Kukićeve frakcije u SDA i centrale SDA i kadrovske komisije kojom predsjedava Asim Sarajlić, jedan od najbližih saradnika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića