KOŠARKA

Široki bi u ABA ligu ali bez plaćanja pozivnice od 150.000 eura

Nemaju taj novac

Fena

31.8.2015

Uprava HKK Široki zatražit će od vodstva regionalne ABA lige sudjelovanje u predstojećoj sezoni, ali bez plaćanja pozivnice, priopćeno je iz HKK Široki.

Trenutno je poznato 13 klubova sudionika ABA lige u novoj sezoni, a 14. sudionik trebao je biti poznat nakon kvalifikacijskog turnira, s tim da su klubovi koji bi sudjelovali u tim kvalifikacijama zaključno s današnjim danom trebali uplatiti iznos od 150 000 eura na račun pozivnice, koji bi bio vraćen onim klubovima koji ne uspiju izboriti nastup u regionalnoj ligi.

Nakon što su zbog previsoke cijene pozivnice odustali redom Zagreb, Kumanovo i Šibenik, u igri su ostali još samo Sutjeska Nikšić i Široki, no kako je danas priopćeno iz HKK Široki, prema raspoloživim informacijama ni Sutjeska nije uplatila taj iznos.

"Od ranije je poznata činjenica da ABA liga potražuje značajan iznos po osnovi plaćanja pozivnice iz ranijih sezona, stoga je Uprava HKK Široki donijela odluku da nema smisla da mi jedini u ovom trenutku plaćamo pozivnicu za igranje u idućoj sezoni. Kao i ostali klubovi koji su već odustali od plaćanja pozivnice (Zagreb, Kumanovo, Šibenik) smatramo da je iznos preogroman i za bogatije i veće klubove nego što je to naš klub", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je Širokom, na osnovu ostvarenih rezultata i 12-godišnjeg sudjelovanja u regionalnoj ligi, mjesto u tom natjecanju, stoga će Uprava kluba s Pecare zatražiti od vodstva liga da HKK Široki bude 14. sudionik, ali bez plaćanja pozivnice.