VIJESTI

Tešanjski panciri za crnogorsku vojsku

Bh. firma potpisala ugovor sa Ministarstvom odbrane Crne Gore

Fena

31.8.2015

Ovih dana se realizuje ugovor koji je bosanskohercegovačka firma Koteks iz Tešnja prije mjesec dana potpisala sa Ministarstvom odbrane Crne Gore.

Posljednji poslovni ugovor sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, koji u prvoj fazi osigurava posao u vrijednosti od 70.000 eura, samo je još jedan u nizu poslova koji potvrđuju poslovna dostignuća tešanjskog Koteksa.

Podsjećanja radi, Koteksovu specijaliziranu opremu nose međunarodne vojne i policijske snage, vojne i policijske snage susjednih zemalja, a sve to kazuje da Koteks ima dobru i tržišno orjentiranu poslovnu politiku, saopćeno je iz te kompanije.

Koteks Tešanj - Koteks Production svoju tržišnu prepoznatljivost po odjeći i obući obogaćuje i širokim asortimanom proizvoda za sve one kojima je na radu potrebna posebna specijalizirana oprema. 

U Koteksu ističu tri linije proizvoda iz tog asortimana: balistička oprema, industrijska i sportska lovačka. Visok stupanj dostignuća u toj proizvodnji potvrđuje i posljednje uspješno testiranje balističke opreme u holandskim laboratorijama TNO-a.