VIJESTI

ART KUĆA SEVDAHA Nejra Brka u Sarajevu promovirala prvi album

Jedanaestogodišnjakinja iz Tešnja

M. Čabrić

31.8.2015

Kada sevdalinku, kao autohtonu bh. pjesmu i dio kulturnog identiteta čuvaju etablirani umjetnici i dokazani prijatelji ove pjesme, nije ništa neobično, ali kada to čini 11- godišnja djevojčica koja, pri tom izda i album-prvjenac sa sevdalinkama, onda je to svakako vrijedno paznje.

U Art kući sevdaha u Sarajevu, 11- godišnja Nejra Brka iz Tešnja promovirala je svoj prvi album "Budite mi svi veseli" na kojem je osam sevdalinki i jedna pjesma napisana za Nejru. 

Promociji su prisustvovala brojna poznata imena iz estradnog i javnog života naše zemlje medju kojima i Ljubica Berak, Sejo Pitić, Vehid Gunić, Ivica Brnada, Andrija Števanic i mnogi drugi.

-Mislim da će Nejra izrasti u jednog ozbiljnog tumača sevdalinke. Već 24 godine sam pedagog i korepetitor. Radim sa tim mlađim pjevačima - kazala je Ljubica Berak.

Prema riječima Pitića, djevojčica je već sada, sa 11 godina stekla rutinu, čvrstoću u svom ponašanju i na bini prilikom pjevanja, a sve to svojoj upornosti.

 Nejri su, izvodeći najljepše sevdalinke podršku dale i kolege, članovi Omladinskog ansambla iz Tešnja. Voli pjesmu, ali je škola, kako kaže, ipak na prvom mjestu.

 - Želim nastaviti da se bavim pjevanjem. Naravno, prvo školu završiti, onda na fakultet i sve ostalo - kazala je Brka.