BIH

ZBOG PRISUSTVA OPASNIH TVARI Obustavljen uviđaj na izgorjeloj fabrici "Krivaja" u Zavidovićima

Kantonalni tužilac zatražio izmještanje

D. PAŠALIĆ

31.8.2015

Nakon što je u subotu oko 45 minuta poslije ponoći došlo do požara velikih razmjera na fabrici "Krivaja" u Zavidovićima koji je za samo nekoliko sati progutao više od 60 posto postrojenja, pričinjena je višemilionska šteta.

Podsjetimo, sa vatrenom stihijom do 4 sata ujutro borilo se četrdesetak profesionalnih vatrogasaca, uz korištenje jedanaest vatrogasnih vozila, te pomoć stotina radnika i građana.

Tako su iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona danas trebali biti saopćeni uzroci požara u Tvornici montažnih kuća Krivaja u Zavidovićima, međutim kako "Avazov" portal saznaje uviđajne radnje su obustavljene.

- U toku jučerašnjeg dana, prije samog početka obavljanja uviđajnih radnji, ustanovilo se prisustvo opasnih stvari koje bi mogle uticati na sigurnost ljudi koji vrše uviđaj - kazala je za za "Avaz" Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva ZDK.

Dodaje kako je kantonalni tužilac zatražio izmještanje opasnih stvari, nakon čega će biti moguće pristupiti licu mjesta i obaviti uviđaj.

- Više informacija u vezi ovog slučaja bit će nam poznato u toku sedmice - zaključila je Poljac.

Neispravne instalacije, namjera, ljudski nemar ili pak nešto drugo zasigurno je uzrok požara zbog kojeg je 200 radnika ostalo bez posla?!