KOŠARKA

ZENICA Uspješno realizovan trodnevni košarkaški turnir "Kengur kup"

U Areni odigrano 69 utakmica

D. Pa.

31.8.2015

Nakon tri uzbudljiva dana, odigranih 69 utakmica, učešća 42 ekipe iz BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske uspješno je završen trodnevni košarkaški turnir "Kengur kup", kojeg već sedamnaest godina organizuje KK Kengur iz Zenice.

Tako je u zeničkoj Areni nastupilo preko 500 dječaka i djevojčica što je ovaj kup učinilo najmasovnijom sportskom manifestacijom u regionu, a koja je naišla na odlično interesovanje publile koja je pomno pratila dešavanja na parketu.

Ovaj kup osim što je mladim sportistima ponudio kvalitetno takmičenje bio je i odlična promocija pozitivne sportske priče koja je uspješno realizovana u Zenici, što još jednom potvrđuje zašto je ovo sportski grad.

Na "Kengur kupu" u kategoriji juniori pobjedu su ostvarili domaći KK Kengur, KK Kakanj osvojio je prvo mjesto u kategoriji kadeti, najbolji od pionira i predpionira pokazali su se KK Kengur, dok su u kategoriji kadetkinje prvo mjesto izborile ŽKK Konjic.

- Želimo se zahvaliti svim ekipama na učešću, kao i svima onima koji su podržali naš "Kengur kup". Posebne čestitke upućujemo pobjednicima turnira i osvajačima medalja, a sa zadovoljstvom već sada možemo kazati kako se vidimo i naredne godine na našem 18. "Kengur kupu" - kazali su organizatori.