OSTALI SPORTOVI

PRIPREME RK ČELIK ZA NOVU SEZONU Ogroman potencijal mladi Hamza Hadžić

Do početka prvenstva još dvije pripremne utakmice u "Areni"

D. Pa.

30.8.2015

Iako su posljednji počeli sa pripremama od svih premijerligaša, rukometaši Čelika odigrali su pet prijateljskih utakmica u svega dvadeset dana. Tako su uspjeli ostvariti tri pobjede i dva poraza, a sve pripremne utakmice odigrali su kao gostujući tim i to u Sarajevu protiv Bosne, Doboju protiv Sloge, Visokom protiv Bjelovara, Izviđača i visočke Bosne.

- Imamo dobrih  razloga za zabrinutost i duboku analizu naše igre pred start u prvenstvu, pogotovo kad se zna da smo uvijek bolje igrali u prvom nego u drugom poluvremenu, da nas je Izviđač 'razbio'' trčanjem, da imamo ozbiljnih problema i u odbrani i u napadu - kazao je novi strateg Zeničana, trener Senad Skopljak.

Dodaje kako nije bilo rukometaša koji su pretjerano briljirali u dosadašnjim pripremnim utakmicama, ističući kako odbrana tima nije ponajbolje funkcionisala kao i da je evidentno dosta tehničkih grešaka i promašaja u napadu zeničkih rukometaša.

Hadžić ogroman potencijal

Ipak, kako sve i nije tako sivo pokazatelj je mladi bh. juniorski reprezentativac lijevo krilo Eldar Mehić, dok se posebno mogu pohvaliti mladim sedamnaestogodišnjakom Hamzom Hadžićem koji je za svega deset minuta igre ekipi "Izviđača" zabio dva gola.

Do početka prvenstva u Premijer ligi BiH, koja počinje 12. septembra, zenički rukometaši planiraju odigrati još dvije prijateljske utakmice kod kuće, a riječ je o uzvratnim utakmicama sa rukometašima Bosne iz Sarajeva i dobojskom Slogom.