VIJESTI

ZENICA Do kraja oktobra završetak radova na izgradnji GGM-a

Cjelokupna vrijednost dosadašnjih radova 27.832.000 KM

D. Pa.

30.8.2015

Radovi na izgradnji Glavne gradske magistrale u Zenici bliže se kraju, tako će asfaltiranje završne dionice u dužini od 400 metara kao i kružni tok "Stacionar" biti okončano do kraja septembra.

img-0159

Ipak, okončanje svih radova koji obuhvataju asfaltiranje pješačkih staza kao i uređenje okolnih površina najavljeno je do kraja oktobra mjeseca, nakon čega će ovaj projekat koji je promijenio identitet Zenici u potpunosti biti završen.

Kako je u razgovoru za Televiziju Zenica istakao Osman Hekić, predstavnik nadzornog organa za izgradnju GGM-a, posljednji radovi obuhvatit će i izgradnju kružne raskrsnice kod Ugostiteljske škole, a dosadašnji radovi teku prema planiranoj dinamici. Dodaje kako su dosadašnja kašnjenja u izgradnji bila posljedica prošlogodišnjih majskih poplava, kao i određeni problemi poput izmještanja podzemnih instalacija.

img-0156

Cjelokupna vrijednost dosadašnjih radova na izgradnji Glavne gradske magistrale, koji uključuju i rekonstrukciju veznih saobraćajnica, izgradnje mosta u Lukovom polju, rekonstrukciju Goraždanske i Aska Borića ulice, kružnih tokova Drveni most, Crkvice, Dom penzionera, kod hotela Metalurg i Lukovo polje sa dodatnim aneksima iznosi 27.832.000 KM.