VIJESTI

Na graničnom prijelazu Doljani čeka se sat vremena

Stanje na putevima

Fena

30.8.2015

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu se čeka do sat vremena, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz Auto moto saveza u BiH.

Uvjeti za vožnju su povoljni, a na dionicama cesta gdje su u toku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa. 

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo, izmjenjen je režim prometa. Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t i autobusi koriste alternativni pravac iz smjera Pala, Bistrik - Hamdije Kreševljakovića - Terezija - Vraca, dok je za ostala vozila alternativni pravac kroz grad. Iz suprotnog smjera vozila do 7,5 t i autobusi koriste pravac Dolac Malta - Azize Šaćirbegović - raskrižje Vraca - Terezija - Hamdije Kreševljakovića - Bistrik, a sva ostala vozila alternativni pravac je prolaz kroz grad.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj - Teočak - Sapna (dionica Goduš - Rastošnica) i R-459 Tuzla - Šibošnica (dionica Lovački dom - Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići - Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa - Ljubuški - Grude - Široki Brijeg i Tromeđa - Mostar - Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Tuzla - Šićki Brod, Čelinac - Kotor Varoš, Doboj - Gračanica,
- M-5 Ključ - Rogolji,
- M-6.1 u Posušju (raskrižje cesta M-6.1 i R-420),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola - Klašnice,
- M-16.2 Jablanica - Prozor,
- M-16.4 Novi Travnik - Bugojno,
- M-17 Doboj - Šešlije,
- M-18.1 Trnovo - Ustikolina.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:

- M-4.2 Velika Kladuša - Bihać (u mjestima Donji Purići),
- M-14.1 Brod - Odžak (na lokaciji “Klakar Donji 2”).

Zbog izvođenja radova na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, zabrana je prometa za teretna vozila.