LIFESTYLE

ŽENE, ŽENE Sklonije su seksu i preljubi po nekoliko dana svaki mjesec

Ovaj period traje kratko

Mi. K.

30.8.2015

Tokom ovulacije žene postaju pomalo divlje, zavodnički nastrojene, više se uređuju i vrlo su ljubomorne na konkurenciju. Da su kod njih nastupili plodni dani može se primijetiti i po hodu, gibanju bokovima, držanju, ponašanju... 

Gledajući ženski rod među životinjama, da se zaključiti kako puno razlike nema. Žene nagonski znaju, iako toga ponekad nisu svjesne, da je došlo vrijeme za razmnožavanje. To traje vrlo kratko, tek nekoliko dana pa je vremena malo. 

Valja izabrati pravog muškarca, jakog, dominantnog, zdravih gena. Zato će ih tada jako privlačiti vrlo muževni muškarci, dubljeg glasa, jače građe, pomalo dlakavi. Tokom tih nekoliko dana, žene će se pojačano dotjerivati, više pripaziti na šminku, frizuru, pravi parfem. Radije će birati suknju ili haljinu nego hlače i imat će potrebu pokazivati više kože.

Izlaskom iz kuće počinje njihov nesvjesni lov na mužjaka. Hodat će sporije, jače će njihati bokovima, isprsit će se, pogled će im blistati i osjećat će se privlačnije i samopouzdanije nego inače. Muškarca koji im se sviđa u tom će periodu pojačano čuvati od konkurencije, odnosno ostalih ženki spremnih za rasplod, kako bi rekli za životinjski svijet. Tada do izražaja dolazi ljubomora. 

Uz svojeg muškarca one će biti vrlo nježne, umiljate, pričat će sporije i djelovati više seksi. I to je mamac koji nesvjesno bacaju tokom ovulacije. Dok plodni dani traju, treba im manje vremena da se odluče na seks, sklonije su kratkim avanturama i tad će lakše pokleknuti pred iskušenjem nego ostatak mjeseca.

Ako su u vezi s nježnim muškarcima krhke građe, rado će na ulici pogledati one muževne i jake. Plodni dani upravljaju i njihovim snovima pa tada češće sanjaju scene seksa. U tih nekoliko dana tijelo žene ispušta miris koji je muškarcima posebno privlačan, a kao odgovor na to nivo testosterona kod njih poraste.

Jednako je i u svijetu životinja, mužjak po mirisu ženke zna da je vrijeme za parenje. Prolaskom ovulacije sve se mijenja. Ponovno su sklonije nježnijim muškarcima, manje brinu za izgled, nemaju toliku želju za seksom... Uglavnom, vraćaju se u normalu.