VIJESTI

ZENICA Održane 1. Sportske igre za djecu i mlade JU "Dom porodica"

U organizaciji Udruženja INPUT

Autor:D. Pa.

30.8.2015

U organizaciji Udruženja INPUT u Zenici je organizovan cjelodnevni sportski događaj za djecu iz "Dom porodica" Zenica zajedno sa članovima INPUT-a pod nazivom "Sportski dan".

6

Udruženje INPUT već sedam godina uspješno djeluje i sarađuje sa "Dom porodica" Zenica, pružajući instruktivnu nastavu za njihove štićenike, organizujući razne kreativne radionice i zabave, te sportske igre takmičarskog duha između njihovih porodica - pojašnjavaju organizatori.

Dodaju kako ova manifestacija ima za cilj druženje i zbilžavanje djece iz postojećih porodica u Domu, obilježavanje završetka raspusta i pripreme za novu školsku godinu, te razvijanje pozitivnog takmičarskog duha i kolegijalnosti.

7

Ističu kako su igre osmišljenje tako da u njima učestvuju sva djeca pa i ona sa posebnim potrebama. S obzirom da djeca kroz program redovnih aktivnosti nemaju dovoljno sportskih i takmičarskih aktivnosti, Sportski dan je izazvao veliko interesovanje kod djece, kao i podršku od strane Uprave Doma.

2

- Djeca i mladi su bili oduševljeni programom koji je uključivao različite vrste igara poput skakanja u vreći, štafetnih igara, a odigrano je i nekoliko nogometnih utakmica za one malo starije. Iako su svi oni pobjednici, na samom kraju proglašeni su najbolji za svaku sportsku disciplinu, te su im uručene zahvalnice i prigodni pokloni - zaključili su organizatori.