CRNA HRONIKA

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U Guberu kod Livna smrtno stradala jedna osoba

Na magistralnom putu Livno - MNGP Kamensk

A. K.

30.8.2015

U subotu, 29. avgusta, oko 20:30 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu Livno -  MNGP Kamensko u mjestu Guber.

U nesreći su učestvovali A. M. rođen 1964. godine u Livnu, koji je upravljao vozilom "Mercedes" i N. B. rođen 1971. godine također iz Livna, upravljajući motociklom "Honda", koji je tom prilikom smrtno stradao.  

Na mjestu suvozača u motornom vozilu nalazio se I. J rođen 1963. godine u Livnu, koji je zadobio lakše tjelesne povrede te je zadržan na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Livnu. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici PU Livno i Kantonalni tužitelj K 10, nakon čga je tijelo smrtno stradalog N.B. prevezeno u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje će se obaviti obdukcija.

Dalji operativni rad je u toku, informacija je koju nam je proslijedio glasnogovornik MUP-a K.10 Ivica Vrdoljak.

- Do sada je u ovoj godini smrtno stradalo u saobraćaju na području K.10 (Livanjskog) osam osoba dok ih je lani bilo tokom cijele godine šest, što govori o svevećem broju nesreća sa smrtnim ishodom, pa je ovo prilika da još jednom upozorimo vozače i ostale sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih  propisa - kazao je za "Avazov" portal Vrdoljak.