VIJESTI

BILINO POLJE USKORO U NOVOM RUHU Završeni radovi na postavljanju konstrukcije za novi LED displej

Moderni semafor na južnoj tribini stadiona do susreta sa Andorom

D. Pa.

29.8.2015

Kako je "Avazov" portal do sada izvještavao o radovima na Bilinom polju, danas smo također posjetili stadion gdje su završene i posljednje pripreme za postavljanje novog LED displeja na južnoj tribini "Zmajevog gnijezda".

Podsjetimo, u proteklom periodu na bosanskohercegovačkom hramu nogometa vršeni su radovi za postavljanje modernog semafora veličine preko 70 metara kvadratnih, a po završetku montaže Bilino polje izaći će iz ere starih elektronskih semafora

Cjelokupna vrijednost ovog projekta iznosi više od 400.000 KM, a radove na montiranju novog semafora podržao je i Michel Platini. Tako su danas završeni radovi na postavljanju konstrukcije za novi displej, čiji će radovi biti završeni do susreta sa Andorom koji je na programu 6. septembra.

- U ovom trenutku nije moguće precizirati kada će biti izvršeno postavljanje samog displeja, ali smo mi ispunili sve ono što se od nas tražilo. Dakle, danas je završeno postavljanje konstrukcije a preostaje još montiranje LED displeja, dok i dalje stoji kako bi se to trebalo desiti do susreta naše reprezentacije sa Andorom - kazao je za "Avazov" portal Adnan Nuhagić, vršilac dužnosti direktora NK Čelik.