LIFESTYLE

TAJNI TRIKOVI ZA YOUTUBE Gledajte klipove u UHD-u, od 360 stepeni...

Za potpuno uživanje Youtube je pokrenuo uslugu pomoću koje možete rotirati video

A.U.

29.8.2015

Na stranici youtube.com postoji mnogo usluga za koje korisnici ni ne znaju.

Ove usluge uveliko mogu poboljšati iskustvo gledanja video sadržaja na toj stranici, a mi vam donosimo načine kako da ih i iskoristite.

Gledajte sve klipove u HD-u

Na Youtubeu obično lako možete naći opciju da poboljšate kvalitet videa, ali nekada to i nije omguće. Dodajte nekoliko tajnih kodova na kraj videa poput “&fmt=18” za stereo zvuk i rezoluciju 480x270 ili „&fmt=22“ za 1280x720 rezoluciju.

Gledajte u UHD-u

Ukoliko imate 4K televizor , možete uživati u ultra kvaliteti velikog broja videa na youtube. Ipak, stoji upozorenje da vam za takvu rezoluciju, četiri puta veću od HD-a, treba jako dobra internet konekcija.

Gledajte klip u 360 stepeni

Za potpuno uživanje youtube je pokrenuo uslugu pomoću koje možete rotirati video. Za ovo vam je potrebam Chrome browser, a mišem možete okretati i posmatrati koji god ugao želite.

Primjer ovakve usluge je reklama NIKE-a u kojoj glumi Neymar. Osjetite kako je biti jedan od najboljih igrača svijeta - dovoljno je da video rotirate mišem. 

Nasloni se i gledaj

Ukoliko vam je pokvaren miš, ili jednostavno želite da se zavalite i gledate klipove, to je moguće na linku youtube.com/leanback. Na ovom linku svu navigaciju možete raditi samo koristeći tastaturu.

Režite klipove na Youtubeu

Ova stranica ima i pristojan servis za uređivanje uplodovanih video klipova. Ova usluga štedi vrijeme, ukoliko vam je potrebno samo rezanje klipova i druge osnovne operacije. 

youtubevideoeditor-xlarge