VIJESTI

Dodik: Glavni odor SNSD-a pokazao je jedinstvo

Predsjednik nakon današnjeg izbora rukovodstva stranke

Srna

29.8.2015

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Glavni odbor stranke danas pokazao potpuno jedinstvo u donošenju odluka i konstituisanju organa stranke.

Dodik je rekao da je na sjednici Glavnog odbora izabrano Predsjedništvo stranke od 45 članova koji ima obavezu da u skladu sa` Statutom sačini akcioni plan provođenja političkih stavova Sabora.

- U tom pogledu ćemo se opredijeliti za formiranje većeg broja radnih tijela Glavnog odbora koji će podrazumijevati okupljanje i angažovanje preostalih članova ovog odbora - rekao je Dodik novinarima u Laktašima nakon sjednice Glavnog odbora.

Organizacija i smjernice

On je najavio da bi u narednih deset dana trebalo da bude  održana sjednica Predsjedništva na kojoj bi bili izabrani izvršni sekretari, te da će u pojedinim lokalnim organizacijama stranke biti prilagođavanja organizacione strukture, dok će u drugima biti imenovana nova struktura ili provedeni izbori.

- Do sada nismo intervenisali sa stanovišta rukovodstva SNSD-a, ali sada su se stvorili uslovi da to uradimo i da stabilizujemo organizaciju u Bijeljini i neke druge organizacije - naglasio je Dodik.

On je naveo da je Glavni odbor donio poslovnik o radu i da su utvrđene smjernice za organizaciono usklađivanje i djelovanje opštinskih i gradskih organizacija.

- Nakon izbora, koji su za nas bili najteži do sada, dodatno smo konsolidovali našu organizaciju. U SNSD-u nije ni bilo, niti sada ima  nekih dodatnih trzavica. Poštujemo pravo svakoga da ima svoj stav i mišljenje, ali SNSD ostaje organizaciono jedinstven - poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici je konstatovano jačanje društvene i političke uloge SNSD-a, što potvrđuju i nedavne ankete o podršci ovoj stranci većoj od 50 odsto javnosti.

Referendum o pravosuđu 

Dodik je naglasio da je stranka podržala i odluku Narodne skupštine o provođenju referenduma o pravosuđu. 

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a za potpredsjednike stranke izabrani su Nikola Špirić, Radovan Višković, Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović i Marko Vidaković.

Za generalnog sekretara stranke izabran je Luka Petrović. 

Za predsjednika Političkog savjeta SNSD-a, koji broji 15 članova, izabran je Slavko Mitrović, dok je na čelu Savjeta za društveno-ekonomska pitanja, koji broji 25 članova, izabran Zoran Tegeltija.