VIJESTI

SREBRENICA Počelo montiranje opreme i ograde za višenamjensko igralište

Sredstva obezbijedila Ambasada Slovačke u BiH

Srna

29.8.2015

U Srebrenici je počelo montiranje opreme i ograde, te postavljanje podloge za multifunkcionalno igralište dimenzija 33 sa 18 metara, za što je sredstva obezbijedila Ambasada Slovačke u BiH kao vid pomoći koju je prilikom posjete ovoj opštini proljetos obećao ambasador te zemlje Jan Pšenica.

 - Ukupna vrijednost projekta je 70.000 evra i uskoro će biti završen. Srebreničani će dobiti moderno višenamjensko igralište uz postojeći fudbalski travnati teren Fudbalskog kluba `Guber` -  izjavio je Srni savjetnik načelnika ove opštine Nermin Alivuković.

On je precizirao da je već montirana ograda i postavlja se podloga za ovo multifunkcionalno igralište sa vještačkom travom, prvo ovakve vrste u srednjem Podrinju. 

Ovo višenamjensko igralište koristiće se za mali fudbal, tenis i odbojku i obogatiće sportske sadržaje, te poboljšati uslove da se mladi masovnije bave različitim sportovima.

Izgradnja igrališta sa vještačkom travom biće značajna podrška i nagrada za dobre rezultate ovdašnjem Fudbalskom klubu "Guber", čiji će igrači moći trenirati na ovom terenu.