VIJESTI

VOGOŠĆA Peticijom građana traži se prekid sječe drveća i drugog rastinja

Nadležne službe zažmurile na postupke neodgovornih investitora

Autor:Es. M.

29.8.2015

U vogošćanskoj ulici Jošanička do bojeva 21 i 23 investitori su mimo Regulacionog plana izgradili objekte s više spratova u dijelu zelene površine, uz pomoćno nogometno igralište.

Za te objekte pokušavaju obezbijediti koji metar zemlje ispred ulaza kako stanari iz njih ne bi bukvalno izlazili na kolovoz te tako čine sve da saobraćajncu pomjere na suprotnu stranu pod prozore stanara druge zgrade.

Nadležne službe zažmurile na postupke neodgovornih investitora, iako su se nezadovoljni stanari iz drugih zgrada svojevremeno bunli protiv njihove gradnje.

U okviru novoizgrađenih objekata započeta je sječa drveća i drugog rastinja kako bi obezbjedili parking prostor ispred prozora.

- Investitor očito vrši pripreme za gradnju novog obekta te mu u ovoj zelenoj površini treba prostor za odlaganje građevinskog materijala - kaže Mustafa Omanović, predstavnik stanara iz ulaza Jošanička br. 23.

Ništa ne bi bilo čudno da te njegove aktivnosti nisu protivne usvojenom Regulacionom planu. Peticijom građana zatražili smo od Oćine Vogošća da poštuje dokumente koji su usvojeni  te zaustavi ovo bahato ponašanje kojim se devastiraju, ionako ugrožene, zelene površine.