SPORT

DOČEK NAJBOLJEG BH. ATLETIČARA Tuka: Presretan sam i preponosan na ono što sam napravio za svoju zemlju

U Zenici se sprema spektakularan doček

A.U.

28.8.2015

19:31 - "Presretan i preponosan sam na ono što sam napravio za svoju zemlju, želim se zahvaliti svim ljudima u BiH koji su mi dali dodatni motiv da u finalu dam još više i osvojim tu medalju", rekao je Tuka u obraćanju medijima. 

Zahvalio se i svom Atletskom klubu "Zenica", Savezu i Olimpijskom komitetu. 

"Ipak, najviše hvala mojim roditeljima i najbližim prijateljima. Imam sreću da oko sebe imam pozitivne ljude koji me čine sretnim i zbog kojih postižem najbolje rezultate. 

Na pitanje o optužbama francuskog atletilačara Pierre-Ambroise Bosse, naš atletičar je rekao kako se "samo nasmijao". 

"Samo sam se nasmijao. Momak ima veliki rezultat, ali eto, pokazao je neku drugu stranu. Kako je - tako je", rekao je Tuka. 

Napominje da želi ostati skroman jer samo tako može napredovati u karijeri. 

"Želim ostati srcem na zemlji. Vjerujte mi da sam samo jednom pregledao utrku finala. Svake godine se moraju postavljati rezultati kako bi bio najbolji u svijetu, a ja želim črvrsto koračati zemljom kako bih napravio bolje rezultate", kazao je Tuka. 

Svjestan je da javnost očekuje puno od njega.

"Imam svoje ciljeve i trener vodi brigu o mojoj karijeri i formi. Nekada stvari neće ići svojim tokom, dolaze i povrede, padovi i usponi. Svaki sportista to ima. Đoković je najbolji teniser svijeta, ali ne osvoji uvijek sve turnire, no uprkos tome, ima svoju podršku.  Želim iskoristiti ovu priliku da zamolim ljude koji su sada tu, sretni zbog mene i ponosni, da mi budu podrška u tim trenutcima kada ne bude sve išlo svojim tokom", rekao je Tuka. 

Nakon konferencije za medije Tuka se zaputio prema svojoj Zenici. 

19:30 - Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Faruk Vele, našem Amelu Tuki uručio je specijalno priznanje ove kuće. 

19:25 - "Čast mi je što mogu Amelu čestitati na fantastičnim rezultatima, ali i Atletskom savezu BiH, te Atletskom klubu Zenica. Njegove čudesne utrke otvaraju nadu i povećavaju očekivanja, da uz puno zadovoljstvo i sreću dočekamo njegovu kvalitetnu utrku na Olimpijskim igrama naredne godine u Riu", rekao je predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić.

19:20 - Predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo zahvalio se medijima na praćenju nastupa Amela Tuke. 

"Atletika je bila na margini u našoj zemlji, a Amel je svojim rezultatima 'kraljici sportova' vratio krunu, zbog čega mu se javno zahvaljujem", rekao je Kaknjo. 

Pozvao je nadležne da poboljšaju financiranje ovog sporta u BiH. 

19:15 - Pogledajte kako je Tuka dočekan u Sarajevu. 

19:05 - Nekoliko stotina navjiača dočekalo je Tuku na Aerodromu u Sarajevu. 

18:55 - Avion u kojem se nalazi naš atletičar sletio je na Sarajevski aerodrom, slijedi konferencija za medije.  

Dolazak najboljeg bh. atletičara u historiji Amela Tuke na Međunarodni aerodrom Sarajevo planiran je za 19 sati.

Nakon sletanja aviona, bit će održana kratka konferencija za medije, poslije koje Tuka putuje prema Zenici gdje je u 20:30, na Atletskom stadionu Kamberovića polje,  planiran specijalni program dočeka.

 

Moja domovino, dolazi ti tvoj ponosni sin!!!

Posted by Amel Tuka on Friday, August 28, 2015

Doček organizuje Atletski klub Zenica i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

Podsjetimo, Tuka je na Svjetskom atletskom prvenstvu u utrci na 800 metara osvojio bronzanu medalju, prvo odličje za Bosnu i Hercegovinu na takvom takmičenju.