SPORT

ZENICA Počeo 17. Međunarodni košarkaški turnir za mlade "Kengur kup 2015"

Počela najmasovnija sportska manifestacija u regionu

D. Pa.

28.8.2015

Košarkaški klub Kengur iz Zenice domaćin je 17. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade, a koji će trajati tri dana. Na ovogodišnjem turniru nastupaju 42 ekipe iz BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske gdje će na jednom mjestu nastupiti preko 500 dječaka i djevojčica što ovaj kup čine najmasovnijom sportskom manifestacijom u regionu.

Trodnevni festival košarke, kako ga nazivaju organizatori, zvanično je otvoren danas i to utakmicom juniorske selekcije u kojoj su se sastali  KK Kengur i KK ABC iz Tuzle, a tokom tri dana bit će odigrano ukupno 69 utakmica u pet dvorana dok će finalne utakmice biti igrane u zeničkoj Areni.

- Ovaj turnir će biti prava promocija našeg grada i države, ali i prilika za sve Zeničane da na jednom mjestu vide mlade i talentovane košarkaše koji će sigurno imati šta pokazati na terenu. Ulaz na sve utakmice tokom Kengur Kupa je slobodan, a turnir će se igrati u pet kategorija - pojašnjavaju iz Kengura.

Kengur Kup na programu je od 28. do 30. augusta, a na kojem će se u okviru pet kategorija takmičiti juniori, kadeti, pioniri, predpioniri i kadetkinje.