CRNA HRONIKA

Planulo i vozilo policajca

SARAJEVO Nastavljeno piromansko divljanje u bh. prijestonici

Autor:A. KAPO

28.8.2015

Jučer su na području Sarajeva u svega 40 minuta zapaljena dva vozila, čime se broj zapaljenih vozila u Sarajevu od juna prošle godine pa do danas popeo na poražavajućih 82! Srećom, u oba slučaja nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila veća materijalna šteta.

Uklonili auto

Prvo je u 3.15 sati gorjelo vozilo Peugeot, vlasništvo jednog ugostiteljskog objekta, navodno buregdžinice, koje je bilo parkirano u ulici Samira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Četrdeset minuta poslije, tačnije u 3.55 sati, nepoznate osobe zapalile su Golf 4, vlasništvo M. F., koji je bio parkiran u ulici Ćamila Marića do broja 26 u sarajevskom naselju Hrasnica.

pozar-hrasnica

(Foto: M. Kadrić - Na mjestu gdje je zapaljen auto policajca, ostao garež )

Prema nezvaničnim informacijama, M. F. je policajac, što znači da ni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nisu pošteđeni piromana. Kako saznajemo, vatrena stihija proširila se na prednji dio Peugeota, vlasništvo Ć. S., koji je bio parkiran u blizini Golfa.

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je jučer na mjestu događaja, ali je vozilo već bilo uklonjeno. No, i dalje su bili vidljivi tragovi gareži, koji svjedoče o jačini požara. Interesantno je da nam niko od komšija nije znao reći čije je vozilo te da ništa nisu čuli niti vidjeli do dolaska policije.

Obavljen uviđaj

- Samo sam sa prozora vidio veliki broj policajaca. Ubrzo su došli i vatrogasci – kazao nam je jedan stanovnik Hrasnice.

U oba slučaja uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, koji su do zaključenja ovog izdanja “Dnevnog avaza” tragali za piromanima.