VIJESTI

"Dnevni avaz" dodijelio Specijalno priznanje Tuki

Odlukom Uredničkog kolegija našeg lista

D. A.

28.8.2015

Vanredni Urednički kolegij "Dnevnog avaza", najtiražnijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, koji je održan jučer, donio je odluku da se Amelu Tuki, osvajaču bronzane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu, dodijeli Specijalno priznanje za afirmaciju sporta u Bosni i Hercegovinu i svijetu i za osvojeno prvo odličje na svjetskim šampionatima.

Kruna uspjeha

- Dodjelom ovog specijalnog priznanja Tuki, "Dnevni avaz", uoči obilježavanja svoje 20. godišnjice, želi odati priznanje i zahvaliti našem atletičaru na svim ostvarenim vrhunskim rezultatima, nadajući se da će i u nastavku karijere postizati još veće uspjehe i promovirati ime Bosne i Hercegovine u svijetu, što je i do sada činio - kazao je Faruk Vele, glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza".

Tuka je ostvario niz vrhunskih rezultata na brojnim mitinzima širom svijeta, upisavši pobjedu i na Dijamantnoj ligi u Monte Karlu u konkurenciji najboljih atletičara, a kruna uspjeha je osvajanje bronze na SP-u u Kini.

Velika takmičenja

Naš najbolji atletičar i rekorder na 800 metara na svim tim velikim takmičenjima na najbolji mogući način dostojno je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, potvrdivši još jednom da su bh. sportisti istinski ambasadori ove zemlje širom planete.