LIFESTYLE

HAOS Evo šta se desi u avionu kada se dvije stujardese potuku

Iz aviokompanija opovrgli navode da se desio bilo kakav incident

(Al. Ti.)

28.8.2015

Putnici na letu iz Casablance u Lisabon doživjeli su šok na putovanju: ostali su prikovani za sjedala kad su čuli glasno lupanje, budući da su bili uvjereni da su u pitanju tehnički problemi s avionom.

Prema izvještaju foruma Crash Aerien buku je zapravo izazvao okršaj među stjuardesama, nakon kojeg je pribor za hranu i tanjiri bili razbacani po prolazu, taman kad je avion počeo slijetati.

Nije naveden uzrok incidenta, ali nagađa se da je problem nastao zbog različitih "nivoa obuke" kroz koje su dvije stjuardese prošle, navodi Telegraph.

Marokanski portal Yabiladi dobio je informacije od jednog od putnika na letu, koji je kazao da je došlo do "verbalnog okršaja" između dvije stjuardese, ali da nije vidio tučnjavu.

Iz Royal Air Maroca na Twitteru su napisali: "Odbacujemo izvještaje koji pišu o tučnjavi između dvije zaposlenice na letu Casablanca-Lisabon. Tanjuri su pali nevezano za to". Nakon toga su dodali: "Ispričavamo se svim putnicima na tom letu zbog uznemiravanja".

Za Yabiladi su još jednom opovrgnuli da je bilo fizičkog okršaja, ali nisu porekli svađu: "Jedna stjuardesa zaboravila je zaključati kolica za posluživanje nakon što ih je spremila u kabinu", kazao je glasnogovornik, dodajući da je lagana turbulencija potom izazvala padanje predmeta po podu.