GLOBUS

ISPOVIJEST VODITELJICE NAKON UBIJENIH NOVINARA Mislila sam da je neko bacio petarde

Vester Flanagan ubio dvoje bivših kolega

(Al. Ti.)

28.8.2015

Pucnjevi, a zatim vriska. Voditeljica lokalne televizije WDBJ u saveznoj državi Virginiji Kimberly McBroom vodila je jutarnji program i uopće joj nije bilo jasno što se pred njenim i očima brojnih gledaoca upravo dogodilo. Javljanje uživo je prekinuto i ona se pojavila u kadru, otvorenih usta i vidno šokirana, prenosi Jutarnji.

Možda je sijalica pregorila, možda je netko bacio petarde, pomislila je.

vester-1

Trenutak kada je Vester Flanagan ubio Alison Parker i snimatelja Adama Warda

"Zbog lokacije na koju smo se uključili uživo - bili su u šoping centru pored jezera, bilo je to rutinsko javljanje uživo, nikakva preteška tema - uopće mi nije palo na pamet da je neko pucao. Ali, kako je vrijeme odmicalo, a ekipa nam se nije javljala, postajalo je jasnije da se dogodilo nešto grozno, da je nešto gadno pošlo po zlu', ispričala je Kimberly za britanski Daily Telegraph.

U trenutku kada je doznala o čemu je zapravo riječ, perspektivna novinarka Alison Parker (24) i snimatelj Adam Ward (27) već su bili mrtvi. Ubio ih je rastrojeni bivši reporter iste televizije Vester Flanagan (41), koji se na malim ekranima pojavljivao pod imenom Bryce Williams.

vester-2

Vester Flanagan: Nekada radio u istoj televiziji

Kolege Alison i Adama u četvrtak, dan nakon šokantne tragedije koja je zgranula cijeli svijet, tačno u 6:45 ujutro održali su minutu šutnje kako bi im odali počast. Taj su trenutak odabrali jer je upravo tada u izravnom televizijskom prijenosu 24 sata ranije izvedena mučna likvidacija.

'Svi smo si pružili ruke ovdje za stolom. To je jedini način...', rekla je Kimberly nakon emotivnog trenutka pred kamerama, dok su se kolegi u televizijskom studiju pored nje oči napunile suzama.