VIJESTI

Danas u BiH sunčano uz malu oblačnost, a evo kakav nam vikend dolazi

Vremenska i bioprognoza

Redakcija

28.8.2015

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 12 stepeni Celzijusa, Kupres 13, Bugojno, Sokolac 14, Ivan Sedlo, Livno 15, Bihać, Sanski Most 16, Prijedor, Srebrenica 17, Banja Luka, Sarajevo, Zenica 18, Tuzla 19, Bijeljina, Doboj, Trebinje, Zvornik 20, Mostar 22 i Gradačac 23 stepena Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hektopaskala, za 3 hektopaskala je viši od normalnog i lagano raste. 

Vrijeme danas

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature zraka od 31 do 37 stepen Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 32 stepena Celzijusa.

Sunčan vikend

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 32 do 38 stepeni Celzijusa. Izgledi vremena za nedjelju su slični kao i u subotu. Očekuje se sunčano vrijeme. Prognoziraju se jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 33 do 39 stepeni Celzijusa. 

Bioprognoza

Prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana moguće reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, nervoze i dekoncentracije. Hronični bolesnici trebaju maksimalno reducirati aktivnosti. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je neophodno izbjegavati duže boravke na suncu. U noći, mogući su problemi sa snom usljed visokih temperatura i nedostatka svježine.