GLOBUS

DOMINIKA Tropska oluja "Erika" odnijela četiri života

U prekidu snabdijevanje vodom i strujom

Srna

27.8.2015

Tropska oluja "Erika" pogodila je ostrvsku karipsku državu Dominika i izavala poplave i klizišta u kojima su poginule četiri osobe, dok su u prekidu snabdijevanje vodom i strujom. 

Oluja, za koju se predviđa da će do ponedjeljka, 31. avgusta, doći do Floride u SAD donijela je 23 centimetra kiše u Dominiki kasno sinoć i 15 centimetara rano jutros.

Šef lokalne policije Danijel Karbon rekao je da su tri osobe izgubile život u klizištu u jugoistočnom dijelu ostrva. On je rekao da se radi o starijem slijepom muškarcu i dvoje djece.

Još jedna osoba nastradala je u prijestonici Rozo. Riječ je o muškarcu čije je tijelo pronađeno blizu njegove kuće nakon klizišta, ali uzrok smrti još nije utvrđen, javlja AP.

Na ostrvu i dalje pušu snažni vjetrovi uz jaku kišu. Oko 80 posto ostrva je bez struje, a isključen je i dovod vode. Glavni aerodrom je zatvoren zbog poplava. Putevi u prijestonici su presječeni zbog velikog broja oborenih stabala i elektro vodova. Neke ulice pretvorene su praktično u bujične tokove.

Ministar za komunikacije Dominike Jan Pinard rekao je da je situacija teška i opasna. 

"Erika" se kreće brzinom od 26 kilometara na čas u pravcu zapada. /kraj/dd