KULTURA

TUZLA Promovirana knjiga Ibrahima Kozlića "Godine vrhunskih sportskih rezultata"

U Bosanskom kulturnom centru

E. Skokić

27.8.2015

Ibrahim Kozlić, dugogodišnji novinar i urednik na RTV TK, nedavno je završio pisanje i ukoričio knjigu „Godine vrhunskih sportskih uspjeha“, koja je večeras promovirana u prepunoj sali BKC-a u Tuzli.

O knjizi su govorili Đuro Škondić, Zlatko Dukić, Faruk Zupčević i Zlatan Saračević.

Promotori su se složili kako je riječ o izuzetno vrijednom štivu, koje je sačuvalo uspomenu na vrhunske sportske rezultate koje su ostvarili sportisti Tuzle i Bosne i Hercegovine.

promicija-knjige-1

Kozlić je u knjigu je uvrstio 35 intervjua s osobama koje, kako sam kaže, predstavljaju nesumnjive sportske autoritete i veličine. Između ostalog, tu su razgovori sa Ivicom Osimom, Miroslavom Ćirom Blaževićem, Razijom Mujanović, Fuadom Muzurovićem, Dževadom Šećerbegovićem, Fuadom Mulahasanovićem, Mersedom Kovačevićem, Mihajlom Vukovićem, Abasom Arslanagićem, Senadom Fetahagićem, Damirom Mršićem, Senadom Muminovićem, Damirom Mulaomerovićem, Svetlanom Kitić Cecom, Zlatanom Saračevićem i drugima.

Kozlić je u novinarstvu već 25 godina. Od 1996. godine je urednik sportske redakcije RTV Tuzlanskog kantona. Prije nekoliko godina magistrirao je na Odsjeku za žurnalistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.