NOGOMET

DANAS U DNEVNOM AVAZU Ekskluzivni intervju s Vahidom Halilhodžićem

Legendarni nogometni stručnjak bez dlake na jeziku

A. SOKOLOVIĆ

27.8.2015

U sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" donosimo ekskluzivni intervju s legendarnim nogometnim stručnjakom Vahidom Halilhodžićem.

U intervju za najtiražniji i najutjecajniji dnevni list u Bosni i Hercegovini, Halilhodžić, koji je trenutno selektor nogometne reprezentacije Japana, kazao je da iz Tokija prati sportsku i političku scenu u našoj zemlji, izrazivši razočaranje što vrlo malo ljudi pomaže njegovom Veležu, koji je simbol Mostara, prema Vahi, jednako kao i Stari Most.

- Svi su se te 2003. i 2004., kada je obnovljen Stari most, u Mostaru i Bosni i Hercegovini izvukli iz ralja politike i kazali: "Dosta je gluposti, Stari most treba se obnoviti." Ono što je Stari most za Mostar, to je i Velež. I on je simbol Mostara, sinonim za grad. I sada se svi oni trebaju uvezati i kazati: "Idemo spasiti i Velež." - kazao je, između ostalog, Halilhodžić.

Naravno, kao medij koji prati sve vrhunske sportiste u BiH i regionu, Halilhodžića smo upitali da nam komentira kako on vidi uspjehe košarkaša, atletičara Amela Tuke…

- Zamislite koliko je meni srce bilo kada sam vidio one dečke, one zlatne košarkaše, onog Džanana i Njegoša zagrljene. To je Bosna i Hercegovina, takva i treba biti. Pa atletičar Amel Tuka. On osvoji bronzu pa kaže: "Medalja za narod." Svi trebamo takvi biti, bez obzira na to jesmo li Srbi, Hrvati ili Bošnjaci. To je prava BiH - isakao je Halilhodžić.

Ostatak intervjua pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnovg avaza".