LIFESTYLE

NAJJAČI DEDO NA SVIJETU Sa 64 godine diže 290 kilograma

Učestvuje na svim takmičenjima

(Al. Ti.)

27.8.2015

Bjelorus Mihael, koji je već debelo zakoračio u svoje šezdesete godine, aktivni je dizač tegpva i još uvijek učestvuje u takmičenjima dizanja tegova. On je vlasnik nekoliko svjetskih rekorda, a za sebe kaže da je najjači čovjek na svijetu u kategoriji svoje dobi, a njegova supruga nedavno mu je rodila i novo dijete, prenosi English Russia.

Njegova dvorana za trening ne izgleda na bogzna što, ali Mihael kaže da to nema veze s njegovom formom i da to ne utječe na njegove performanse.

"To nije najbolja dvorana. Ipak, željezo je željezo i možeš ga pumpati! Možeš izgraditi palaču oko dvorane, ali nećeš uspjeti vježbati u njoj. Nema veze koliko je tvoja dvorana lijepa", rekao je Mihael.

bjelorus-12

Ogledala je u svoju dvoranu donio iz Njemačke, gdje je služio kao sovjetski voojnik prije 30 godina. Većinu opreme za je izradio sam ili su mu u tome pomogli drugi. On se za zagrijavanje poigrava s tegom od 110 kilograma te kuglom od 140 kilograma.

U takozvanom "deadliftu", Mihael može podići nevjerovatnih 300 kilograma ili više, tvrdi. Primjerice, on je 2013. godine pobijedio na WPA Powerlifting natjecanju u kategoriji veterana. Rekord je dotad bilo 245 kilograma. On je počeo s 250, da bi odmah nakon toga podigao težinu na 280 kilograma.

Tad ga je izazvao i mlađi natjecatelj, koji nije uspio podići 292 kilograma pa mu je ovaj čelični Bjelorus uzvratio podizanjem 290 kilograma - i to uspješno!