BIH

U BiH povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila

Na graničnim prelazima se čeka oko 20 minuta

Fena

27.8.2015

Povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Danas počinju radovi na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, zbog čega će se saobraćaj (u dužini od cca 4 km) odvijati dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog oštećenja kolovoza, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Alternativni pravac je R-446 Pale-Bistrica-spoj sa M-18 (Kula).

Do kraćih zastoja dolazi na  dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajaju se putni pravci: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Glavica-Priluka, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, kao i radove u Mostaru (prolaz kroz grad).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 20 minuta.  Zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Apeluje se na vozače da prije polaska na put provjere potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.