LJEPOTA I MODA

Sve što trebaš znati o maskama za lice

Nisu obavezni dio beauty rutine

Autor:(J. Be.)

26.8.2015

Maske za lice nisu obavezni dio beauty rutine, no ako se redovno koriste mogu itekako pridonjeti lijepom i mladolikom izgledu tvoje kože. Maske dolaze u mnogim oblicima te različitim pakiranjima, a želiš li naučiti više o njima, pročitaj naše upute.

1. Maske biraj prema tipu kože

Voliš jagode pa ćeš uzeti masku na kojoj je nacrtano upravo to voće? Pogrešan potez! Maske bi trebala birati isključivo prema tipu kože, a ako na njoj piše da je namijenjena svim tipovima kože, tek onda se možeš fokusirati na boju i miris.

2. S hidratantnom maskom ne možeš pogriješiti

Maske za čišćenje, maske koje hrane kožu, maske za opuštanje, maske koje se pretvaraju u piling...na tržištu postoji zaista mnogo tipova maski, no ako tek počinješ s njihovim korištenjem, predlažemo da izabereš hidratantnu masku jer je za lijepu kožu zapravo i najvažnija - vlaga. Plus, ova maska idealna je za sve tipove kože, a mogu je koristiti i cure od 17 i žene od 50 godina.

4. Ne pretjeruj s količinom

Debeli sloj maske ne znači i bolji ten. Koža može upiti samo određeni dio proizvoda pa je dovoljno masku nanijeti u tankom sloju.

5. Poslušaj proizvođača

Nemoj ostavljati masku na licu 30 minuta, ako je na pakovanju proizvođač naglasio kako je trebaš isprati nakon 15 minuta. Proizvođači su napravili brojna istraživanja kako bi došli do određenog broja minuta pa bi bilo bolje da ih zaista i poslušaš.

6. Dobro isperi

Sve maske najbolje se ispiru s mlakom vodom, a izrazito je važno pomno ih ukloniti s lica. Ostatci maske mogli bi začepiti pore što bi moglo rezultirati prištićima. Posebnu pažnju obrati na dio ispod brade na kojem se često skupljaju ostaci proizvoda prilikom ispiranja.

7. Ako zaudara - baci

Nikad nemoj koristiti maske kojima je istekao rok trajanja ili koje su predugo stajale na zagrijanom mjestu. Ima li maska drugačiju teksturu ili neugodan miris - nipošto je nemoj stavljati na lice!