GLOBUS

(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Ubica novinarke i kamermana preminuo od težine nanesenih povreda

Stradali Allison Parker i Adam Ward

(Dž. Č.)/(J. Be.)

26.8.2015

20:30 Vester lee Flanagan, ubica novinarke i kamermana, preminuo u bolnici od težine povreda koje nanio sam sebi. 

"Washington post" piše da je Flanagan proglašen mrtvim u lokalnoj bolnici danas u 13.26 po lokalnom vremenu. Pozivajući se na izvore u policiji, list navodi da je Flanagan podlegao povredama, nakon što je pokušao da izvrši samoubistvo tokom policijske potjere.

18:44 Tokom policijske potjere osumnjičeni je autom izletio s ceste te se zaustavio.Policajci koji su učestovali u potjeri vidjeli su da je osumnjčeni pucao na sebe. On je prebačen u najbližu bolnicu. Osumljičeni je sebi nanio povrede opasne po život.

18:30 Osumnjičeni Vester lee Flanagan, poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams bio je bivši član redakcije WDBJ7-a. Njegovi Twitter i Facebook računi su sada suspendirani, javlja BBC.

18:10 Prema policijskim izvještajima Flanagan nije mrtav ali se nalazi u kritičnom stanju.

17:59 Pripadnici policije suočili su se sa  osumnjičenim Vester Flanaganom na autoputu I-66, gdje je Flanigan pucao u sebe, kazali su zvaničnici za CNN. Za sada nije poznata informacija da li je Flanagan ranjen ili je preminuo.

17:48 Ubica novinarke i novinara snimao je sebe dok je pucao, te je video postavio na socijalne mreže.

 
Ubica snimao dok je pucao u novinarku i kamermana
 

17:21 Nadležni su kazali da trenutno tragaju za bivšim WDBJ uposlenikom Vester L. Flanaganom koji vozi Ford Mustang. Prema policijskim navodima on je osumnjičen za ubistvo voditeljice i kamermana.

flanigan

Vester L. Flanagan

16:32 Guverner Virginie Terry McAuliffe kazao je da vjeruje da je potencijalni ubica novinarke i kamermana nezadovoljni zaposlenik, te je dodao kako ovo nije teroristički čin već kriminalno djelo.

16:20 Prema policijskim navodima u toku je policijska potjera za napadačem na autoputu I.81 i I-64. Reporter CNN-a je ranije je javio da policija zna registarski broj tablica na automobilu navodnog napadača, javlja Foxnews.

15:19 Nepoznati napadač pucao je na novinare tokom emitovanja programa uživo na televiziji WDBJ7 u Virginiji. Prema podacima lokalne policije, u napadu su ubijene dvije osobe, i to reporterka Allison Parker (24) i kamerman Adam Ward (27), a Vicki Gardner direktorica Smith Mountain Lake Regional Chamber komercijalnog centra je ranjena.

Vicki Gardner je prilikom pucnjave ranjena u leđa te se trenutno nalazi na operaciji, prenosi CNN.

Do napada je došlo kada se TV ekipa javljala uživo u program iz tržnog centra. Kao što se može vidjeti i na video snimku, reporterka je imala sagovornika u trenutku kada je nepoznati napadač ispalio osam hitaca na nju i njenog kolegu.

Napad se desio u najvećem tržnom centru Bridgewater Plaza u blizini planinskog jezera Smith, u američkoj saveznoj državi Virgina.

85200479-parker-ward976

Foto: WDBJ7 (Reporterka Parker i kamerman Ward koji su stradali u napadu)

Prema prvim izvještajima, kako prenosi N1, napadač još nije uhvaćen, ali je njegova slika puštena u javnost. Policija se nada da će uz pomoć građana brzo uhvatiti počinitelja. 

85201289-fullsizerender

Nakon što je pregledan snimak uočena je osoba koja drži pištolj za koju se vjeruje da je ubica novinarke i kamermana. 

Žena koju je Parkerova intervjuisala preživjela je napad.

Škole koje se nalaze u blizini tržnog centra gdje se desio napad su zatvorene, a u tom dijelu grada vlada stanje visokog rizika i pripravnosti, dok su sve ceste koje vode van zatvorene.