CRNA HRONIKA

"Amerikanac" se od piromana prekvalificirao u lopova

Prijedorska policija uhapsila Edisa Biondića prema potjernici

Autor:D. A.

25.8.2015

Prijedorska policija će protiv Edisa Biondića (29) zvanog Amerikanac iz Prijedora banjalučkom tužilaštvu proslijediti izvještaj u kojem ga tereti za krađe i oštećenje tuđe stvari.

Biondić je uhapšen 21. avgusta u naselju Pećani u Prijedoru na osnovu potrage koju je raspisao CJB Prijedor.

Opljačkao prodavnicu

Tokom saslušanja osumnjičenoga utvrđeno je da je 31. jula ove godine opljačkao market „Tuti-fruti“ u Prijedoru, odakle je na drzak način iz kase uzeo 600 maraka. Biondić je 14. marta ove godine, nakon što je ušao u restoran u sklopu Čaršijske džamije, iz unutrašnjosti ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazilo 80 maraka.

screenshot-1

Foto: Avaz (Biondić: Nakupio dosta krivičnih djela)

Policija je utvrdila da je osumnjičeni 12. avgusta ove godine u stubištu zgrade u naselju Pećani pisao i grafite uvredljivog sadržaja. Nezvanično saznajemo da je Biondić priznao da je počinio sva tri krivična djela, kao i da je tokom pretresa stana i prostorija koje koristi policija pronašla i oduzela predmete koje je koristio tokom ispisivanja grafita. On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Palio imovinu

Inače, za ime Edisa Biondića vezuje se podeblji policijski dosje, mahom zbog krađa, zbog kojih je prije nekoliko godina protjeran iz SAD, a potom i šest serijskih paljevina, koje je prije tri godine iz čiste obijesti u Prijedoru izazvao podmetnuvši požar pod četiri skupocjena automobila, potom je zapalio stan i pokušao zapaliti kamion. 

Za Biondićevo ime vezuju se brojne krađe i razbojništva počinjena i na području Banje Luke te Sarajeva.