NOGOMET

NEVJEROVATNA CIFRA Otkriven senzacionalni iznos koji će United ponuditi za zvijezdu Barce!

Mega-ponudu za zvijezdu Katalonaca

(A. Vr.)

24.8.2015

 

Tokom proteklog vikenda engleski tabloid Sun izašao je s pričom kako Manchester United sprema mega-ponudu za zvijezdu Barcelone, Neymara, no nisu precizirali o kojem bi se iznosu radilo.

Brazilski list Globo Esporte očito je bolje informisan, budući da su izašli s pričom kako su pijani bogataši s Old Trafforda spremni iskeširati nevjerovatnih 215 miliona eura! Da ovu cifru malo stavimo u perspektivu, toliko košta novi, ultra-moderni, Boeing 787 u osnovnom paketu, a čini se da u najmanju ruku odgovara iznosu Neymarove odštetne klauzule.

Globo je inače prilično pouzdan izvor informacija - ranije ovog ljeta su objavili priču o transferu Firmina u Liverpool, što se kasnije i ostvarilo

Dodatna zanimljivost u cijeloj priči je i činjenica da niko u biti ne zna koju ačno cifru je Bracelona 2013. godine platila za Neymara Santosu i svim uključenima u transfer, koji je zbog sumnjivih okolnosti bio i pod istragom španskih vlasti. U svakom slučaju, Transfermarkt navodi kako je bilo riječ o 83,5 miliona eura.

Neymar je u dvije sezone u Barçi zabio 54 gola u 92 nastupa te zajedno s Messijem i Suarezom tvori opaki MSN, najefikasniji trio u povijesti Španske (prošle sezone zabili su 122 gola). Teško da bi se Katalonci odrekli svoje zvijezde, ali uz ovakvu ponudu - ko zna.

Naime, samo bi taj novac gotovo bio dovoljan za željenu, a često odgađanu obnovu Camp Noua, koja bi po projektu uglednog arhitekta Normana Fostera iz 2007. godine koštala 250 miliona eura.